
Sådan får du success med hjemmelavet pasta
Når man laver god hjemmelavet pasta, er den vigtigste succesfaktor at opnå den rigtige konsistens på dejen. Det du skal bruge er æg, mel og en masse æltning.
Det er utroligt, at pasta kan smage så godt, som den gør, i betragtning af at den kun er lavet af to ingredienser: æg og ekstra fint hvedemel. Det er dog ikke let at give den, den rigtige konsistens. Hvis du tager fejl, bliver du straffet, når du forsøger at køre dejen gennem pastamaskinen - Så det er vigtigt at starte rigtigt.

Sådan kommer du i gang
Det første du skal gøre er at lægge melet på bordet eller i en skål, og lave en brønd i midten, hvori du knækker æggene. Rør æggene godt rundt med en gaffel, indtil du opnår en jævn, fin konsistens. Brug fingerspidserne til at blande æg og mel, lidt mel ad gangen, indtil det hele er godt blandet. En glat dej kræver, at du ælter den – med kærlighed og omhu. Dette er en kunst.
Klem det sammen, træk og stræk dejen, og tænk bare på det som god træning - der er en grund til, at italienske bedstemødre har så stærke arme. Formålet med at ælte er at få gluten i melet til at gøre sit arbejde, hvilket giver den rigtige konsistens til pastaen, når den er kogt. Bliv ved, indtil dejen er jævn og glat.

To runder
Efter al denne æltning skal dejen hvile. En halv time i køleskabet, pakket tæt ind i plastik, så det ikke tørrer ud, og så er det klar til næste trin: Pastamaskinen.
Sørg for, at dit udstyr er stabilt og på en ren overflade, og husk, at du skal bruge en vis højde, hvor du arbejder, når du laver pastaen
Drys lidt mel på overfladen for at undgå, at pastadejen sætter sig fast. Tag derefter en dejkugle på størrelse med en stor appelsin og brug hænderne til at klemme den flad. Form dejen til et rektangel med nogenlunde samme bredde som pastamaskinens indgangspunkt. Indstil maskinen til den tykkeste indstilling (0) og kør dejen igennem. Hvis dejen viser tegn på at sætte sig fast, så drys lidt mel på den. Skift indstillingen på pastamaskinen til et hak tyndere (1) og kør dejen igennem. Fortsæt med endnu et hak tyndere (2) og fold dejen fra enden til midten, så du har en jævn, rektangulær pastaplade med lige kanter. Kør pastaen gennem maskinen igen på den tykkeste indstilling (0) og gentag alle trin, indtil du opnår den ønskede tyndhed. Trin 6 er det mest almindelige for ravioli, spaghetti og tagliatelle.

Det rigtige tilbehør
Hvis du nyder at lave mad fra bunden, er en køkkenmaskine med tilbehør lige det, du har brug for. Hvis du allerede har en køkkenmaskine, er der stor chance for, at du kan købe en pastamaskine som ekstraudstyr. Hvis du vil lave makaroni, vil nogle køkkenmaskiner også have udstyr til det.
Vi hjælper dig
Hos Elgiganten finder du et stort udvalg af de forskellige køkkenmaskiner og tilbehør. Vores sælgere kan give dig gode råd om køkkenmaskiner såvel som tilbehør. Hvis du er på vores hjemmeside, kan du klikke på vores egen indkøbsassistent, som giver dig gode råd og produkttips.