Efter al denne æltning skal dejen hvile. En halv time i køleskabet, pakket tæt ind i plastik, så det ikke tørrer ud, og så er det klar til næste trin: Pastamaskinen.
Sørg for, at dit udstyr er stabilt og på en ren overflade, og husk, at du skal bruge en vis højde, hvor du arbejder, når du laver pastaen
Drys lidt mel på overfladen for at undgå, at pastadejen sætter sig fast. Tag derefter en dejkugle på størrelse med en stor appelsin og brug hænderne til at klemme den flad. Form dejen til et rektangel med nogenlunde samme bredde som pastamaskinens indgangspunkt. Indstil maskinen til den tykkeste indstilling (0) og kør dejen igennem. Hvis dejen viser tegn på at sætte sig fast, så drys lidt mel på den. Skift indstillingen på pastamaskinen til et hak tyndere (1) og kør dejen igennem. Fortsæt med endnu et hak tyndere (2) og fold dejen fra enden til midten, så du har en jævn, rektangulær pastaplade med lige kanter. Kør pastaen gennem maskinen igen på den tykkeste indstilling (0) og gentag alle trin, indtil du opnår den ønskede tyndhed. Trin 6 er det mest almindelige for ravioli, spaghetti og tagliatelle.