Spring navigationen over
Kvinde der tager billede af en solnedgang ved en havn

De bedste kameramobiler og apps til billedredigering

Hvilke smartphones er de bedste kameratelefoner? Hvilken iPhone har det bedste kamera? Hvilke apps er bedst til billedredigering? Vi giver dig svaret!

En talemåde blandt fotografer er, at det bedste kamera altid er dét, du har på dig. Det har nok aldrig været mere sandt end i dag. Med en god kameramobil har du altid et godt kamera ved hånden. Når du har bedårende dyr, flotte solnedgange, lækker mad eller fantastiske stunts i søgeren – hvilket smartphone-kamera yder så billedet størst retfærdighed? Her er de kameramobiler fra Samsung, Apple og Google, som har klaret sig bedst i tests.

Ønsker du en uddybende test af et mobilkamera, kan du læse om det hos DxO Mark – en uafhængig side, der specialiserer sig i kameratests.

Kvinde der tager billede af småkager og kaffe

Det vigtigste er helhedsindtrykket

Antallet af megapixel har længe været den centrale faktor, ved valg af mobilkamera. I dag betyder de dog langt mindre. Nu adskiller de sig på punkter, som er sværere at finde.

  1. Blænde (eller kamerasensor): En vigtig faktor er størrelsen og kvaliteten af blændeåbningen. Den afgør, hvor godt lyset bliver opfanget – og uden lys, intet foto.
  2. Billedprocessor: Den sørger for at omsætte data til det, vi ser på skærmen. Processorerne i de fleste nye, high-end smartphones har i dag separate, grafiske processorer, der lynhurtigt kan bearbejde billeder og video uden at gøre brugen af dine apps langsommere.
  3. Flash (eller blitz): Her skal vi huske på, hvor lidt lys der er i rigtig mange situationer, såvel indenfor som udenfor om natten. Ofte vil det være din flash, der afgør, om du kommer hjem med et billede, der kan leve op til dine minder.

Kort sagt: Brug mindre tid på at studere de enkelte specifikationer og mere tid på det samlede indtryk.

Få 10 tips til smartphone-fotografering

De bedste kameratelefoner

De bedste apps til billedredigering