Dit ideelle valg af ovn afhænger af, hvor meget tid du vil bruge, den kapacitet du har brug for, og om du vil bage mere end bare pizzaer.
Små, transportable pizzaovne: Det er ovne, du kan placere på din altan eller tage med på stranden. De fyrer med træ, piller eller gas. Ovnene lagrer ikke varme, hvilket betyder, at de skal fyre kontinuerligt under bagningen. Ovnene varmer hurtigt op, og kan bage pizzaer nok til en stor familie.
Flytbare pizzaovne: Det er større ovne, som kan flyttes hvorhen du vil have dem, og pakkes væk til vintersæsonen - Ligesom en grill. De kan enten stå på ben eller placeres på et bord. Nogle ovne holder på varmen, mens andre skal fyres konstant. Med disse ovne kan du bage pizzaer nok til store selskaber på op til 20 personer.
Fritstående pizzaovne: Det er de traditionelle pizzaovne. De kan laves af individuelt lagt sten, eller komplette moduler, der samles på stedet. De fyres med træ, og varmen holdes tilbage i ovnene. Disse ovne kommer i alle størrelser, de største med praktisk talt ubegrænset kapacitet.
Elektriske pizzaovne: I de senere år er elektriske ovne blevet tilgængelige med en tilstrækkelig høj temperatur til at bage en pizza med tynd skorpe. Disse ovne kan bruges indendørs eller udendørs, og er kompakte nok til at stå på køkkenbordet. De mest almindelige af disse ovne kan bage nok pizzaer til en stor familie. De kan også bruges som en ekstra ovn i køkkenet.