Guide: Pizzaovn - Hvilken skal du vælge?
Hvordan fungerer forskellige pizzaovne, og hvilken type skal du vælge? Læs vores tips og råd og find pizzaovnen til dine behov.
Fordele ved en gasdrevet pizzaovn
Køb en gasdrevet pizzaovn- Opvarmes hurtigt og jævnt
- Nem at betjene
- Mindre røg og rengøring
Fordele ved en træfyret pizzaovn
Køb en træfyret pizzaovn- Autentisk pizzasmag
- Opvarmes hurtigt
- God atmosfære med fyring med træ
Fordele med en elektrisk pizzaovn
Køb en elektrisk pizzaovn- Kan bruges indendørs
- Forskellige pizzatype-indstillinger
- Brugervenlig
Fordele med en pizzaovn med træpiller
Køb en pizzaovn der fyrer med træpiller- Når meget høje temperaturer
- Røget smag
- Hurtig bagning
Gasdrevet pizzaovn
Hvordan fungerer en gasdrevet pizzaovn, spørger du? Ovnene har normalt en gasledning installeret, så der altid er en konstant flamme i gang, hvilket betyder, at du kan smide din dej i, når du er klar! De kræver heller ikke så meget forvarmningstid som murstens- eller stenbaserede ovne. Gasfyrede ovne arbejder efter princippet om, at varmen stiger, og gas ledes ind i brændere i toppen af et ovnkammer for at producere intens varme, der udstråler ned på pizzaer placeret under det på en stenoverflade. Denne intense opvarmning får også fugt fra ingredienser som ost til at fordampe, hvilket giver sprødere skorper.
Træfyret pizzaovn
Træfyrede pizzaovne er nok den bedste måde at tilberede en lækker pizza på, men også den ovn, der har brug for mest arbejde. De bruger træ som deres primære brændselskilde og kan nå meget høje temperaturer, mens de opretholder en konstant temperatur under hele tilberedningen.
Ilden er indeholdt i et murstens- eller stenkammer på toppen af din ovns gulv, og det brænder ned gennem en skorsten bagerst i din ovn og opvarmer gulvet nedefra. Dette design sikrer, at du altid har en jævn varmefordeling fra ende til anden.
Elektrisk pizzaovn
Elektriske pizzaovne er mindre end traditionelle pizzaovne. De er en fantastisk tilføjelse til et køkken uden at være hele køkkenet. De kan nå en temperatur på op til 400°C, og det tager kun 2 minutter, før pizzaen er klar. Med en elektrisk pizzaovn har du også mere styr på smagen. Du kan tilpasse stilen og smagen, mens brændefyrede og konventionelle pizzaovne typisk giver en lignende tekstur og smag. Med forprogrammerede indstillinger kan du lave alt fra traditionel italiensk stenovnsbagt pizza til pizza i amerikansk pandestil.
Pizzaovn med træpiller
En træpille-grill bruger træpiller lavet af komprimeret savsmuld, som giver en autentisk, træfyret smag. Pizzaovne med piller er endnu hurtigere end de brændefyrede. Pellets giver dig mulighed for at tilberede dit måltid, så snart de antændes, uden at du behøver at vente på, at ovnen forvarmes. Vil du hurtigt nyde pizza, er en træpillepizzaovn perfekt.
Lignende artikler:
Pizzaovn
Med en dedikeret pizzaovn kan du du tilberede pizzaer, som ville fryde enhver italiener. Se Elgigantens store udvalg her.Læs mere4 fordele ved at investere i en pizzaovn
Læs mereEr du en vild med pizza? Har du tænkt på, om en pizzaovn er noget for dig? Her er fire gode grunde til at investere i en.
Lav pizza på grillen - enkelt og smagfuldt
Læs mereDu kan lave lækker pizza på grillen, med samme smag som fra en pizzaovn. Vi viser dig hvordan du griller pizza på en pizzasten, uanset om du har kulgrill eller gasgrill.
Grill-rengøring og grillrist-rengøring
Læs mereRengøring af din grill behøver ikke være vanskeligt eller tidskrævende. Vi giver gode råd til rengøring af din grill og grillrist, så din grill kan holde længere.
Køb af grill? - Få hjælp til at vælge den bedste grill for dig
Læs mereEr du til gas eller trækul? Eller måske er en elektrisk grill lige dig? Uanset om du er til det ene eller det andet, har du en masse forskellige modeller at vælge imellem.
Guide: Inspiration til udekøkkenet
Læs mereVi har lange og lyse somre her i Danmark, og mange ved, hvordan man udnytter sæsonen maksimalt. Og hvad er bedre end både at kunne lave og spise mad udenfor? Her får du inspiration til, hvad du har brug for, for at få det udekøkken du drømmer om.